Toegankelijkheid

De TT CityRun is een evenement waar iedereen winnaar kan zijn. Daarom proberen we als organisatie zoveel mogelijk met u mee te denken over de toegankelijkheid van het evenement. Op deze pagina vindt u antwoord op een aantal mogelijke vragen.

 

Programma

Het programma is opgedeeld in verschillende onderdelen.
In de ochtend zijn er programma’s welke starten en finishen op het TT-Circuit. Dat zijn de volgende programma’s:

  • 100% recreatief, Je wandelt, loopt hard of wisselt dit af. In snelheidstermen zoals passend bij de TT komt dit neer op een snelheid tussen de 4 en 8 kilometer per uur. Meedoen en plezier hebben staat bij 100% recreatief voorop. 
  • On Wheels, waarbij men over de baan gaat met skeelers, runnningframe, a-linker of handbike. Om alles zo veilig mogelijk te houden hanteren we een minimale snelheid van 10 kilometer per uur en is maximaal 35 kilometer per uur toegestaan. Ook vragen we deelnemers een helm te dragen en is wielrennen (met uitzondering van een loopfiets en tricycle) niet toegestaan.
  • CityRun, waarbij er gestart wordt op de baan en gefinisht in de binnenstad. Deze run is niet 100% toegankelijk omdat een deel van de route over onverharde wegen door het bos gaat.

Vooruitgebreidere info over de diverse programma’s, zie hier: https://ttcityrun.nl/

Toegankelijkheid van het terrein en het parcours

Het TT Circuit heeft het certificaat Keurmerk Toegankelijkheid Gehandicapten (KTG) en is daarmee als publiek gebouw en terrein toegankelijk voor mensen met een beperking.

Zowel het parcours als de toegang op het TT-circuit tijdens de ochtendprogramma’s ( 100% recreatief en On Wheels)  zijn rolstoeltoegankelijk en ook zeer geschikt voor a-linkers, runningframes en voor mensen die minder goed ter been zijn of een verkorte afstand willen lopen.

 

De afstand van een ronde is 5.5 kilometer. Motivatie en plezier staat bij de TT CityRun voorop. Daarom is er de mogelijkheid om een korte ronde te maken:

  • een ronde tot einde paddock en dan terug naar start (1K).
  • een halve ronde met een doorsteek terug naar start-finish (2,5 kilometer)


Het parcours van het middagprogramma waarbij er gestart wordt op het circuit en gefinisht in de binnenstad is niet rolstoeltoegankelijk. Deze route heeft mogelijk ook voor framerunners obstakels omdat een deel van deze route over een onverharde weg gaat.

Ondersteuning

Assistentiehonden en hulphonden zijn toegestaan. Overige huisdieren niet.

Ondersteuners of begeleiders kunnen gratis deelnemen wanneer zij iemand ondersteunen met een deelnemersticket, echter ontvangen zij geen medaille. Als de persoon die meekomt ter ondersteuning ook een medaille wil, wordt deze gezien als deelnemer en kan zich inschrijven voor deelname.

Gereduceerd tarief

Zorgorganisaties, woongroepen en andere groepen uit zorg of welzijn, die deelnemen aan het programma ‘ 100% recreatief’ of ‘On Wheels’, kunnen deelnemen tegen gereduceerd tarief wanneer zij zich als groep aanmelden.

Vervoer

Het TT- circuit is het best bereikbaar met eigen vervoer. Houdt het volgende adres aan: De Haar 9, Assen.

 

Parkeren

Deelnemers van de 100% recreatief en On Wheels kunnen parkeren bij het TT-Circuit. Adres: Tunnelweg 9, Assen. (vervoerders van) Mensen die slechter ter been zijn, kunnen doorrijden naar het middenterrein en parkeren bij nummer 1 (Paddock) of nummer 6 (Medical Centre). De verkeersregelaars en crowd medewerkers zorgen ervoor dat de deelnemers daar op de juiste manier komen.

 

Taxi
Taxivervoer kan bovenstaand adres aanhouden, doorrijden door de tunnel tot aan de Total-benzinepomp.

Fiets
Doorfietsen tot het middenterrein waar de fiets geparkeerd kan worden.

OV
Kom je met het OV  dan kan je gebruik maken van de reguliere dienstregeling. Houdt er rekening mee dat het van het busstation voor aan het circuit nog 2 km. Lopen is naar start/finish. Maakt u gebruik van de OV-fiets, kan u doorrijden tot dichtbij start/finish.

Prikkelarme zone

Een prikkelarme zone is een rustiger ruimte in de pitboxen waar mensen met bijvoorbeeld NAH en/of autisme zich even terug kunnen trekken. Deze ruimte wordt gedeeld met andere gebruikers. Clienten van Cosis, Phusis en  Vanboeijen gebruiken een eigen pitbox als verzamelruimte voor start en finish.
 

Rolstoeltoegankelijk toilet

Het rolstoeltoegankelijk toilet bevindt zich in het hoofdgebouw op de 2e verdieping. Deze is bereikbaar via de lift. Medewerkers op het terrein kunnen u verwijzen. Ook is het toilet aangeven met bewegwijzering.

Overige vragen

Heeft u ondanks deze info nog andere vragen of wensen? U kunt dan contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vind het antwoord op je vraag

Omdat we je goed én snel willen helpen, hebben we alle meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.