Veelgestelde vragen

Parkeren

Parkeeradvies auto's binnenstad:

 • De Nieuwe Kolk
  500 plaatsen | 950 meter lopen naar station

 • Citadel
  550 plaatsen | 900 meter lopen naar station

 • Mercurius Assen
  288 plaatsen | 1,2 km lopen naar station


Parkeeradvies fietsen:

 • Stationsplein Assen

 • De Nieuwe Kolk

 • Koopmansplein


Let op! Kies je ervoor om je auto te parkeren bij het TT Circuit, houd er dan rekening mee dat het ongeveer 2 km lopen is vanaf de bushalte.

Als je tijdens jouw inschrijving hebt gekozen voor vervoer voor- of achteraf, krijg je het Qbuzz logo op jouw startnummer gedrukt. Dit is op 17 juni 2023 jouw vervoersbewijs vanaf station Assen naar het TT Circuit.


Let op! Kies je ervoor om je auto te parkeren bij het TT Circuit, houd er dan rekening mee dat het ongeveer 2 km lopen is vanaf de bushalte.

Voor een goede verdeling van deelnemers in de bussen, vragen we je rekening te houden met de bustijden die horen bij de door jou gekozen afstand. Op basis van deze tijden heb je voldoende tijd voor het inleveren van je kledingtas, warming-up, plaatsnemen in het startvak etc.


Deelnemers 10 km en 14,6 km

Uiterlijk 14.00 uur op het TT Circuit aanwezig

Bussen vertrekken: 13.23, 13.28, 13.38, 13.48, 13.53 uur.


Deelnemers 5,4 km

Uiterlijk 14.30 uur op het TT Circuit aanwezig

Bussen vertrekken: 13.58, 14.08, 14.18, 14.23 uur.


Let op! Na 18.53 uur rijden de bussen om het uur vanaf station Assen richting het TT Circuit. De laatste bus vertrekt om 22.53 uur vanaf het station.

Ja, dat kan. Je kunt met je OV chipkaart gebruik maken van de busregeling.

Deelnemers die eerder gekozen hebben voor busvervoer, die krijgen het Qbuzz logo op hun startnummer gedrukt en kunnen dit gebruiken als vervoersbewijs. 

Parcours

De 5,4 km, 10 km en 14,6 km starten op het TT Circuit. De 5,4 km gaat na 500m van het circuit af en daarna richting de binnenstad. De 10 km is een ronde op het circuit en gaat daarna richting de binnenstad. De 14,6 km maakt 2 rondes op het circuit en gaat daarna richting de binnenstad.


De Plateau 1 km Kidsrun vind plaats in de binnenstad van Assen.


De evenementen On Wheels en 100% Recreatief vinden beiden plaats op het TT Circuit.

Wil je graag wandelend mee doen aan de TT City Run? Kies dan voor 100% recreatief. Meer informatie hierover vind je hier.

Inschrijving

Je kunt je inschrijving nog aanpassen tot 12 mei 2023. Na deze datum gaan de startnummers in productie en is het helaas niet meer mogelijk om je inschrijving te wijzigen.

Je kunt nog tot 12 mei 2023 je inschrijving wijzigen. Dit betekend dat je tot die tijd ook nog voor een andere afstand kunt kiezen.

Tijdens je inschrijving kun je ervoor kiezen of je je startpakket (inclusief startnummer) thuis wilt laten bezorgen, of dat je het pakket op haalt voorafgaand aan het evenement in de binnenstad van Assen.

Wil je je startpakket thuis ontvangen, voeg dit dan toe aan je inschrijving voor 12 mei 2023!


Heb je voor ophalen in de binnenstad gekozen? Dan ligt jouw startpakket vanaf 7 juni tot 16 juni klaar bij Intersport Vanderveen in Assen. Deze kun je ophalen door het tonen van je inschrijving in je dashboard. In jouw persoonlijke dashboard kun je ook je startnummer terugvinden.

Lukt dit niet? Dan kun je jouw startpakket op 17 juni ophalen in het startgebied.

Kun je door een blessure helaas niet meer mee doen? Of is er toch nog iets tussen gekomen? 

Dan zijn er 2 opties mogelijk: 


1. Annulering doorgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (geen restitutie), dan word je uitgeschreven.

2. Je startnummer aan iemand overdragen, diegene kan met jouw startnummer lopen. Geef de naam en geboortedatum van de vervanger door via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., zodat je je gegevens goed in de uitslagen terug kunt vinden. 

Je kunt het shirt toevoegen tijdens je inschrijving. 
Heb je al een ticket, dan kan je via de e-mail nog een shirt bestellen. 

Er zijn nog enkele maten beschikbaar, op=op!

Je kunt je shirtmaat in je inschrijving nog wijzigen t/m 27 maart 2023 12.00 uur, daarna gaan de shirts in productie en is het helaas niet meer mogelijk om je shirtmaat te wijzigen.

Bedrijven

Natuurlijk! Wij vinden het heel fijn dat jullie als bedrijventeam mee willen doen aan de TT City Run. Inschrijven kan via de inschrijfknop op de Ultraware Business Run pagina. Liever wat meer informatie, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor de deelnemende bedrijven wordt VIP busvervoer geregeld vanaf de binnenstad naar het TT Circuit. Meer informatie volgt.  

 • 27 maart: logo’s en t-shirtmaten aanleveren.

  • Als er voor 27 maart geen bedrijfslogo is aangeleverd kunnen we helaas geen shirts met bedrijfslogo leveren. In dat geval wordt het reguliere ontwerp geleverd.

  • Als er voor 27 maart geen t-shirtmaten zijn doorgegeven ontvang je willekeurige maten.

 • 12 mei 2023: teamgegevens definitief. 

  • Als er voor 12 mei geen teamgegevens zijn ingevuld ontvang je startnummers zonder naam.

Die zijn er zeker. Heb jij je met je team ingeschreven voor de Ultraware Business Run, dan kun je mee doen aan een van de Private Gym Power Up Hardloopclinics. Meer informatie over de data, locaties en programma vind je hier.

Uitslagen

Alle deelnemers ontvangen na het passeren van de finish de TT City Run medaille als herinnering aan dit evenement en hun prestatie. Dit is een kleurrijke, metalen medaille.

De uitslagen van de eerste TT City Run 2023 kun je vinden op onze uitslagen pagina.

Staat jouw uitslag er niet tussen of heb je een naam- of afstandswijziging? Mail ons dan op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan passen we het zo snel mogelijk aan.

We zijn op dit moment alle foto's aan het verwerken, zodra deze online staan delen we dit natuurlijk met jullie!

Overig

Wat leuk dat je ons wilt helpen als vrijwilliger tijdens de TT City Run. Neem een kijkje op de vrijwilligerspagina of meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen contact met je op!

Er is niets fijner dan aangemoedigd worden terwijl je richting de finish gaat, je bent als bezoeker van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen langs de route.

Houd onze social media kanalen en de website in de gaten en/of schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis geen nieuws.

Ja, wij verzorgen kledingwagens. Tot uiterlijk 14.45 uur kun je op het TT Circuit jouw kledingtas inleveren. Deze kun je na de finish op vertoon van je startbewijs ophalen. 

Waardevolle spullen kunnen ook bij de kledingwagens worden ingeleverd, hoewel we ten zeerste afraden deze mee te nemen. In bewaring geven is altijd op eigen risico

Ben je iets waardevols verloren? Informeer dan na afloop van de TT City Run bij de organisatie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ja, we hanteren de huisregels van het TT Festival. Deze hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet:

 • Glas en blikjes verboden
 • Geen alcohol onder de 18
 • Drugs, lachgas en wapens verboden
 • Gebruik de aanwezige toiletten, we houden van onze planten en bomen
 • Gebruik de fietsenstalling, dan hoef je niet kruipend naar huis
 • Wees voorzichtig met alcohol, bier morsen is zonde
 • Luister naar de instructies, voor je eigen veiligheid
 • Val anderen niet lastig, lachen is gratis

AssenRuns is een samenwerkingsverband van verschillende gerelateerde organisaties die in de gemeente Assen actief zijn. In het schooljaar 2022/2023 hebben zij de negende editie van de competitie voor Asser basisscholen. Zo doet hieraan ook de Plateau 1 KM Kidsrun mee.
Ook is er een klassement voor junioren en volwassen lopers, dat loopt over het kalenderjaar.
Iedere loop heeft zijn eigen website en organisatie. Daarbij staat AssenRuns voor het versterken van elkaars kwaliteiten, focus op bewegen, synergie creëren door samenwerking, professionalisering en continuïteit van loopsportevenementen in Assen!
​Ben je benieuwd naar meer informatie hierover? Bekijk dan de website van AssenRuns of check de hardloopkalender voor meer evenementen.

Vind het antwoord op je vraag

Omdat we je goed én snel willen helpen, hebben we alle meestgestelde vragen voor je op een rijtje gezet.